Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

5 tips για να διαλέξεις το σωστό νήμα



Μια συνηθισμένη απορία όσων πλέκουν είναι αν μπορούν να αλλάξουν το νήμα από αυτό που λέει σε ένα σχέδιο. Αν έχεις εξοικειωθεί με τα διάφορα νήματα είναι καιρός να μάθεις πως να αγοράζεις το σωστό!

1. Κάνε μια έρευνα αγοράς
Πριν αρπάξεις τα κλειδιά και τη τσάντα σου για να τρέξεις στο μαγαζί με τα νήματα, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις κάποια χαρακτηριστικά των νημάτων και τις διάφορες συστάσεις του. Με αυτόν το τρόπο και καθώς αποκτάς εμπειρία θα μάθεις πως συμπεριφέρεται το κάθε νήμα και πως επηρεάζει το ένα σχέδιο.

2. Μάζεψε όλες τις πληροφορίες για το σχέδιο
Πριν φύγεις από το σπίτι πάρε μαζί σου το σχέδιο ή γράψε σε ένα χαρτί όλες τις πληροφορίες του νήματος, όπως το βάρος, τη σύσταση του κ.α. Ακόμα και αν διαλέξεις κάποιο άλλο νήμα από αυτό που λέει το σχέδιο, το ίδιο το σχέδιο θα σου δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαλέξεις το σωστό "υποκατάστατο".



3. Μάζεψε όλες τις πληροφορίες για τα τοπικά ή online μαγαζιά
Κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Βρες τις διευθύνσεις τους, τις ώρες λειτουργίας και τα τηλέφωνα τους. Αν είναι eshop, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και δες όλα τα νήματα σε όλες τις κατηγορίες.

4. Κάνε μια επίσκεψη σε όλα τα μαγαζιά.
Δες ποια νήματα φέρνουν, κατά πόσο θέλουν να σε βοηθήσουν, αν μπορούν κάνουν συγκεκριμένες παραγγελίες κ.α. Αν κατά τη διάρκεια βρεις το ακριβές νήμα του σχεδίου σου, τότε αγόρασε το. Αν δεν το βρεις ή δεν θέλεις να το αγοράσεις ξεκίνα την αναζήτηση έχοντας σαν βάση τις σημειώσεις σου έτσι ώστε να βρεις το σωστό.

5. Ζήτα βοήθεια από τον υπεύθυνο
Ακόμα και αν αγοράζεις online, μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον υπεύθυνο για να σε βοηθήσει στην επιλογή σου. Σου συνιστώ να αγοράζεις από τοπικά μαγαζιά, να είσαι δηλαδή παρούσα, να δεις και να αγγίξεις το νήμα. Συνήθως να μικρά μαγαζιά με νήματα, τα έχουν άτομα ενθουσιώδη με το πλέξιμο άρα θα ξέρουν περισσότερα ή θα σε βοηθήσουν καλύτερα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα μπορείς να αγοράσεις ένα από αυτά τα βιβλία, θα σε βοηθήσουν.


All about Knitting και A to Z of Knitting - The Ultimate Guide for the Beginner to Advanced Knitter - Paperback Edition


Καλό Πλέξιμο
Φιλιά,
Χαρά
Print Friendly and PDF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράσου ελεύθερα!!!!