Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ένας στρατός από πλεκτές αρκούδες!


Η ζωή στο Berd, ένα μικρό χωριό στην Αρμενία, είναι πολύ δύσκολη. Το χωριό βρίσκεται στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν και ο πόλεμος μεταξύ τους έχει μειώσει αισθητά τον πληθυσμό (οι περισσότεροι το εγκαταλείπουν), αφήνοντας ελάχιστες επιλογές διαβίωσης στους κατοίκους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στον στρατό. Ακόμα πιο δύσκολο είναι για τις γυναίκες της περιοχής, ενώ η ανεργία είναι στα ύψη.



Ή τουλάχιστον έτσι ήταν η κατάσταση πριν την ανακαλύψει ο Timothy Straight. O Timothy Straight είναι ο ιδρυτής του Homeland Handicrafts, ενός οργανισμού που απασχολεί αποκλειστικά γυναίκες για την κατασκευή χειροποίητων πραγμάτων και την παγκόσμια πώληση τους. Όταν ο Timothy Straight επισκέφτηκε το Berd, εντυπωσιάστηκε από ένα πλεκτό αρκουδάκι που είχε φτιάξει μια γυναίκα της περιοχής και από τότε τριάντα γυναίκες της περιοχής δουλεύουν στην επιχείρηση του για τη δημιουργία παρόμοιων αρκουδιών με σκοπό τα έσοδα να πάνε αποκλειστικά στο Berd!!!!






Η αγορά των αρκουδιών γίνεται αποκλειστικά από καταστήματα (χονδρική) μέσω του Kickstarter και μέχρι στιγμής τα χρήματα που μαζεύτηκαν ξεπερνάνε τα 17.000 δολάρια, ενώ ο αριθμός των εμπόρων που τα αγόρασαν σε όλο τον κόσμο είναι 189 και συνεχίζουν.......




Υπάρχει ακόμα ένα σχέδιο για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές αυτά τα αρκουδάκια!!!


Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα "Berd Bears" και την επίσημη σελίδα στο Facebook "Berd Bears".


Μακάρι να γίνονται περισσότερες τέτοιες ενέργειες για έναν καλύτερο κόσμο!!!

Φιλιά,
Χαρά




Print Friendly and PDF

3 σχόλια:

Μαρία είπε...

πολυ ενδιαφερον κοριτσι..δεν μπορουμε ν'αντιδρασουμε και μεις καπως ετσι..μου αρεσε πολυ..να σαι καλα..ομορφο βραδυ..φιλακια

andrik είπε...

poli wraio blog!!!!!kalws irtha stin parea sou!!!!

Unknown είπε...

Μαρία, εδώ στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα από τα βασικά του κράτους.... μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι!

Andrik, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράσου ελεύθερα!!!!