Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι Ευχές ενός Knitter


Οι περισσότεροι άνθρωποι τη Παραμονή Της Πρωτοχρονιάς κάνουν ευχές για το νέο έτος, που αφορούν την υγεία, τις συνήθειες τους, τη συμπεριφορά τους, κ.α. Σαν άνθρωπος, έκανα ακριβώς αυτό αλλά σαν ένας knitter, πρέπει να κάνω περισσότερες ευχές.

Άσχετα από την ευχή, να μάθεις κάτι καινούριο ή να χρησιμοποιήσεις παλιά νήματα, υπάρχουν πάρα πολλές ευχές που μπορείς να κάνεις. Παρακάτω σου δίνω μερικές, απλά για βοήθεια.


1. Εύχομαι να τελειώσω ότι άρχισα (ή όχι)

Πιστεύω πως κάθε knitter έχει μισοτελειωμένα πλεκτά, το βλέπω κι από μένα. Ακόμα και οι πιο έμπειροι μπορεί να βαρεθούνε ένα πλεκτό και να το αφήσουν στη μέση.
Το νέο έτος, μάζεψε όλα τα μισοτελειωμένα πλεκτά σου και θέσε τις προτεραιότητες. Δες δηλαδή με ποια σειρά θα τα τελειώσει και θέσε ένα χρονικό πλαίσιο.
Αν δεν θέλεις να τελειώσεις κάποιο από τα πλεκτά, καλό θα ήταν να το ξεπλέξεις και να χρησιμοποιήσεις το μαλλί για κάτι άλλο. Αν δεν σου αρέσει το νήμα, μπορείς να το δωρίσεις.
Μη ξεκινήσεις καινούριο σχέδιο πριν τελειώσεις τα παλιά γιατί θα μείνουν για πάντα παλιά.

2. Εύχομαι να χρησιμοποιήσω όλα τα αχρησιμοποίητα νήματα

Μια από τις ένοχες απολαύσεις του knitter είναι να αγοράζει νήματα χωρίς να ξέρει τι θα τα κάνει! Το νέο χρόνο, αξιολόγησε τα νήματα σου:

  • Μου αρέσει ακόμα;
  • Έχω καμία ιδέα τι να φτιάξω;
  • Έχω αρκετό για να ολοκληρώσω ένα σχέδιο;
  • Είναι σε καλή κατάσταση;
Αν δες σου αρέσει, δώρισε το ή πούλησε το. Αν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις, πάρε μια ιδέα από τα δικά μου σχέδια. Αν είναι κατεστραμμένο, απλά πέταξε το και κάνε χώρο για ένα νέο.

3. Εύχομαι να μάθω νέα σχέδια

Όλοι οι knitters, ακόμα και οι πιο έμπειροι, έχουν πιθανόν σχέδια που τα έχουν δοκιμάσει. Το νέο έτος μάθε τα σχέδια που πάντα έβλεπες αλλά ποτέ δεν έμαθες. Εγώ για παράδειγμα, θέλω να μάθω φέτος το cable stich. Ακόμα και αν αποδειχθεί μια καταστροφή, τουλάχιστον δεν θα το μετανιώσεις.



4. Εύχομαι να έχω περισσότερο χρόνο για πλέξιμο

Οι περισσότεροι από εμάς ευχόμαστε να βρίσκαμε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με αυτό που μας αρέσει πιο πολύ. Μπορείς να βάλεις ένα πρόγραμμα σε αυτά που κάνεις την ημέρα έτσι ώστε να καθορίζει τον χρόνο που θα σπαταλάς στο πλέξιμο. Μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο, πλέκοντας μπροστά από την τηλεόραση ή να αποφασίσεις να μη δεις καθόλου τηλεόραση ένα βράδυ και να πλέξεις.

5. Εύχομαι να πλέξω περισσότερα σχέδια για μένα

Συνέχεια φτιάχνεις πράγματα για να τα δωρίσεις, μπράβο σου, αλλά θυμήσου να σταματάς που και που και να πλέκεις κάτι αποκλειστικά για σένα.

6. Εύχομαι να πω "σ' ευχαριστώ"

Πιστεύω πως είναι η καλύτερη ευχή για το νέο έτος: να πεις "σ' ευχαριστώ" στο άτομο που σε έμαθε να πλέκεις ή που σε βοήθησε πολύ σε αυτό. Επίσης μπορείς να του φτιάξεις κάτι. Θα το λατρέψει.



Ακόμα και να διαλέξεις μία από τις ευχές, είμαι σίγουρη πως θα το ευχαριστηθείς. Θα σε κάνει καλύτερο knitter και ακόμα καλύτερο άνθρωπο. Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!!

Φιλιά,
Χαρά
Print Friendly and PDF

8 σχόλια:

despina είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!!!!κάθε φορά κάνω κι εγώ τις ίδιες ευχές!!!!να τελειώσω ότι άρχισα!!!και ακόμα μισοτελειωμένα είναι!!!!!που θα πάει θα τα τελειώσω!!!!καλή σου μέρα!!!!

Unknown είπε...

I enjoyed your blog
I'm going to follow you.
You might find it fun to follow my blog too, I'm only just begun though. http://liesbreipatronen.blogspot.nl/

greetings
Lies

Χρυσούλα είπε...

Τι όμορφα που τα λες Χαρά!...έχω κάτι μισοτελειωμένα πλεκτά (νομίζω όλες το ίδιο θα πούμε,,,)εύχομαι να τα τελειώσω και να σας τα δείξω...συναρμολόγηση μόνο θέλουν...και κάτι κλωστές περισσεύματα που πρέπει να βρω τρόπο να τις αξιοποιήσω...Καλή σου μέρα!

Μαρία Έλενα είπε...

Όλοι κάτι έχουμε μισοτελιωμένο.
Φιλάκια ...

Δημιουργία είπε...

Να τελειώσω τα μισοτελειωμένα δεν αντέχω άλλο τόσες τσάντες χωμένες στα ντουλάπια που σε πολλές έχω ξεχάσει και τι έχουν μέσα.

Unknown είπε...

Εύχομαι να τα πραγματοποιήσεις όλα! Καλή χρονιά!

evonita είπε...

πολύ όμορφες ευχές για μια knitter!! εύχομαι να τις πραγματοποιήσεις! :)

maya =^o^= είπε...

φιλενάδα ελπίζω να έκανα σωστά τα βήματα για τον σούπερ διαγωνισμό σου αν και στο πρώτο βήμα το μήνυμα κατα λάθος το άφησα κενό δηλαδή βιάστηκα να πατήσω το enter!!!!όταν κάνω και το ποστ με τις φανταστικές σου δημιουργίες θα σου στείλω μήνυμα!!!πάρα πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ για όλα χρυσοχέρα μου!!!!!!!!!!! <3 <3 :))

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράσου ελεύθερα!!!!