Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πως κρατάς το νήμα στη θέση του;;;



Αυτή την εβδομάδα (και όλες τις επόμενες) ασχολούμαι με πλεκτά για το Πάσχα. Φτιάχνοντας λοιπόν ένα...δεν θα σας πω, θα σας το δείξω σε άλλη ανάρτηση....με τσάτισε πολύ η "κούκλα" μου!!!! Έπεφτε συνέχεια από τον καναπέ και δεν το θέλω γιατί λερώνεται, το τραβούσα με δύναμη για να γυρίσει κτλ. Αφού παιδεύτηκα αρκετή ώρα, τα παράτησα και άρχισα την αναζήτηση στο διαδίκτυο για για διάφορους τρόπους σταθεροποίησης του νήματος.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αγοράσω ένα yarn holder όπως το αποκαλούν, είτε από το ebay.com ή από το amazon.com. Βρήκα κάποια πολύ όμορφα και πρακτικά, ενώ σίγουρα θα παραγγείλω κάποιο φτηνό.


Το θέμα είναι τι θα κάνω μέχρι να φτάσει εδώ στη Πάτρα το yarn holder.......Γιατί να συνεχίσω έτσι, αποκλείεται....

Έψαξα και βρήκα κάποιους πρακτικούς τρόπους!!!!



Ο πιο εύκολος και γρήγορος είναι αυτός της θήκης των CD/DVD. Αν έχω δηλαδή.....Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα σχεδόν. Απλά αφαιρώ τα CD/DVD, βάζω τη "κούκλα" και το σφραγίζω! Τέλεια!!!





Ο πιο έξυπνος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσω ένα μπολ ή ποτήρι και ένα μανταλάκι ή paperclip. Φαίνεται και πιο όμορφο από το προηγούμενο.




Ο πιο δημιουργικός τρόπος είναι αυτός της Debbie Toto. Πήρε ένα πλαστικό μπουκάλι, έκοψε τον πάτο για να βάζει μέσα το μαλλί και για να μην μείνει ανοιχτό το έπλεξε. Δες εδώ το σχέδιο!

Ο πιο διάσημος και elegant τρόπος είναι αυτός που μας προτείνει η Martha Stewart, χρησιμοποιούμε δηλαδή ένα παλιό τενεκεδάκι και αφού ανοίξουμε μια τρύπα στο καπάκι, το καθαρίζουμε, το βάφουμε ή/και το διακοσμούμε και voila...Δες περισσότερα εδώ.


Επιτέλους λυτρώθηκα και θα συνεχίσω το πλέξιμο!!!!

Φιλιά
Χαρά
Print Friendly and PDF

7 σχόλια:

Unknown είπε...

cool!!!το ιδιο προβλημα και εγω!!Μες στα νευρα οταν πεφτει κατω το μαλλι!!!

linaaaap είπε...

Κι εγώ εκνευρίζομαι πολύ μ' αυτή την υπόθεση! Πολύ πρωτότυπες ιδέες! Θα τις δοκιμάσω όλες να δω ποια με βολεύει!

ΦΛΩΡΑ είπε...

Πολύ ωραίες λύσεις...

το γλυκατζίδικο της Νταίζης είπε...

Μ'αρέσει το μαλλί που πέφτει απο τη πολύθρόνα μου , γελάω με τον άνδρα μου που νευριάζει και λέει οτι θα μου πάρει μια γάτα για να παίζει με το κουβάρι.!!!

Φιλία είπε...

Έξυπνες όλες οι ιδέες και πολύ πρακτικές φυσικά αλλά η πιο όμορφη είναι της Martha Stewart όπως είπες κι' εσύ!!!!
Φιλάκια

astroneraidoula είπε...

Την Παρασκευή που μας πέρασε, έφαγα γύρω στις δύο ώρες για να ξεμπλέξω το νήμα από μια κούκλα που δεν ξέρω πως, έγινε .... γόρδιος δεσμός.... και δεν ήθελα να το κόψω και να το πετάξω! Το έλυσα τελικά, αλλά μετά δεν είχα όρεξη να πλέξω! Ενδιαφέρουσες όλες οι λύσεις, ευχαριστου΄με!

Unknown είπε...

@ GURU, linaaaap, FLORA GIA Σας ευχαρίστώ για τα καλά σας λόγια και επλίζω να σας βοήθησα αρκετά!!!

@ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΡΑΤΣΟΥ Μην ακούς κοπέλα μου εσύ!!! Κάνε αυτό που θέλεις και ξεκαρδίσου στα γέλια!!!

@ Φιλία Είναι όντως πιο σικ!!! χαχαχαχαχα

@ astroneraidoula Δυστυχώς το έχω πάθει πολλές φορες και μια συγκεκριμένα αναγκάστηκα να το κόψω....Τώρα κλαίγομαι στον άντρα μου και το ξεμπλέκει αυτός όσο εγώ πλέκω κάτι αλλό!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράσου ελεύθερα!!!!